Sidor

tisdag 4 september 2012

Kladdkakstårta

Idag bakade jag en kladdkaka utifrån ett raw food recept. Den blev överaskande god! God och nyttig! Och väldigt chokladig!



10 st dadlar
3 dl mandelmjöl (eller 3,5 dl sötmandel)
1 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver
4 msk vatten

Börja med att kärna ur dadlarna, det är enkelt att göra för hand. Mixa mandlarna om du inte använder mandelmjöl. Blanda ihop alla ingredienser och mixa. Man får mixa ganska länge, till slut får man en trög smet. Bred ut smeten i en liten springform.Ställ in formen i kylskåp.

5 st dadlar
1 avokado
2 tsk kokosfett
2 msk agavesirap
1,5 dl kakao

Kärna ur dadlarna. Låt dadlarna ligga i varmt vatten i ca 10 minuter så de blir mjuka.Mixa ihop alla ingredienser till en chokladmousse. Du kan tillsätta mer agavesirap om du vill ha det sötare. Bred ut moussen ovanpå den andra smeten.

Gör till en tårta genom att bred ut valfri grädde (jag använde risgrädde) och avsluta med ett lager blandade bär.



Jag hittade receptet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar